Lidt om mig

Er både fynbo, sjællænder og jyde

Jeg er født på Tåsinge den 12. maj 1954. Familien flyttede senere til Hårby på Fyn. Derefter til Sigersted ved Ringsted og til sidst til Stenløse ved København. Efterfølgende flyttede jeg selv som 18-årig til Frederikshavn og har boet i Jylland lige siden. Nogle år i Aalborg og en noget længere periode i Aarhus, hvor jeg bl.a. tog en arkitektuddannelse og senere startede mit byggeindustrielle reklamebureau Kubus Marketing ApS. I 1994 købte min kone og jeg en ejendom i Odder, hvor der blev plads til både bolig, hendes keramikværksted og indledningsvis også mit reklamebureau. Og i Odder har jeg, min kone og vores to børn boet lige siden – og føler os hjemme, selvom storbyen også trækker.

Samfund, interesser og projekter

Mine interesser kredser i sagens natur meget omkring politik og samfundsudvikling, men også beslægtede emner som idéhistorie, filosofi, eksistens og naturvidenskab fanger ofte min interesse. Jeg er særligt optaget af bæredygtig samfundsudvikling og de alternative løsninger, vi er nødt til at finde i den sammenhæng. Desuden er jeg glad for at beskæftige mig med arkitektur og byrum samt kunst og kultur. Meditation og mindfullnes er en del af min bagage, og jeg foretrækker en holistisk tilgang til forståelse og løsninger. Mit arbejde, men også min fritid, har altid været fuld af projekter. Ikke mindst i Odder, hvor jeg gennem tiden har været aktiv i mange foreninger og omkring mange projekter – og stadig er.

Derfor Alternativet

Alternativet står for en politisk nytænkning samt en række grundværdier og mål, som jeg anser for vigtige, hvis vi vil opnå en bæredygtig samfundsudvikling. Og det er netop, hvad jeg godt vil arbejde for – ikke mindst politisk. Jeg har tidligere været Radikal, men med Alternativet ser jeg bedre mulighed for seriøst at sætte politisk fokus på en bæredygtig udvikling – både miljømæssigt, økonomisk og socialt. Derfor har jeg valgt at stille op som kandidat for Alternativet i Østjyllands Storkreds, hvor jeg har fået Skanderborgkredsen (Skanderborg, Odder og Samsø) som mit primære aktivitetsområde i valgkampen.

Det vil være en stor værdi for Danmark (og verden), hvis Alternativet også kan komme til at påvirke det politiske miljø og de politiske beslutninger gennem mandater i Folketinget. Det vil jeg arbejde for. 

 

Bestyrelser, udvalg og råd

På nuværende tidspunkt sidder jeg i følgende bestyrelser, udvalg og råd:

  • LAG Odder-Hedensted
  • Økologiens Have (formand)
  • Plant et Træ
  • Teatersalens Venner
  • Odder Kommunes Kunstudvalg
  • Odder Kommunes Grønne Råd

Steen Rågård, Arkitekt MAA. Selvstændig erhvervsdrivende med kontor og bolig i Odder by. Jeg er gift med keramiker Birthe Rågård og har to hjemmeboende børn.

Jeg er opstillet som folketingskandidat for Alternativet i Østjyllands Storkreds og har fået Skanderborgkredsen (Skanderborg, Odder og Samsø) som mit primære aktivitetsområde i valgkampen.